‘Appelman’ in de kersen

Overname Kersentuin van Aad naar Erik

Hallo, ik ben Erik Appelman en in 2015 heb ik de Kersentuin in Wognum overgenomen van Aad van der Heide. Aad zocht iemand met ervaring in de fruitteelt en passie om de kersentuin over te nemen.

Het leek mij erg leuk om de kersentuin over te nemen en ik ben blij en dankbaar dat Aad deze aan mij heeft overgedragen.

Erik Appelman

De overname van de Kersentuin Wognum is ook verschenen in de krant (het Noord-Hollands dagblad). Hierin stond het volgende:

Wognum – Aad van der Heide heeft afscheid genomen van zijn kersentuin. Hoewel, afscheid, zover ik van de nieuwe eigenaar, Erik Appelman, heb begrepen zal Aad nog regelmatig langs de kersen lopen. En Daarbij, als het nodig is, Erik met raad en daad bijstaan.

Erik Appelman, heeft de  ‘Kersentuin’ van Aad van der Heide overgenomen. Aad was opzoek naar iemand die gemotiveerd genoeg was om de kersentuin over te nemen. Al doende raakte hij met zijn buurman, de kersentuin grenst aan de boomgaard van Erik in gesprek. Erik die tot nu toe een appel- en perengaard had voelde er wel wat voor. Toen Aad ook nog opmerkte dat hij de eerste tijd Erik wil begeleiden was de bekende kogel door de kerk.

Erik wil het concept van Aad voortzetten, en zeker is dat de smaak en kwaliteit van de kers niet zal inboeten. Erik “Tja, ik hoefde eigenlijk niet lang na te denken, onze boomgaarden grenzen aan elkaar, daarbij hebben wij beide ook een perengaard. Bij mij gaan de appels er uit en ik concentreer mij allen op de kers en peer. Tussen deze twee zit best nog wel verschil hoor, de peer kan bewaard worden, een kers is ‘dagfruit’ die moet na het plukken zo snel mogelijk geconsumeerd worden.

Het leuke van de kersentuin is dat je heel veel mensen spreekt. Daarbij komen ze overal vandaan, Dokkum, Steenwijk en Lelystad zijn echt geen uitschieters. Maar de meeste komen hieruit de regio. Sommige al jaren achter elkaar, wij blijven ook onze andere kersenproducten, zoals bijvoorbeeld de wijn, verkopen. Gelukkig kan ik ook rekenen op hulp van het thuisfront. Mijn dochters vinden het leuk om de klanten te helpen”, aldus Erik. Kersentuin Wognum is gelegen aan de Hoornseweg 1 in Wognum.

Krantenkop - Appelman in de kersen
Overname_kersentuin

3 reacties op “‘Appelman’ in de kersen”

 1. Toos en Jaap avatar
  Toos en Jaap

  Heerlijke kersen deze zomer 2018, zoet en groot en ook meegenomen naar Friesland. Wij blijven ze proeven tot de laatste is geplukt.

 2. Bouk avatar
  Bouk

  Gisteren voor mijn verjaardag van Lars en Rachel kersen gekregen.
  Vandaag 22 julii leeft er niet een meer heerlijk!

 3. Adrie avatar

  Ik ben zo dol op kersen, maar deze zijn echt heerlijk van smaak! hmmm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *